Poveste de Craciun 

Dragi antreprenori, parteneri, prieteni si cititori,

In primul rand doresc sa va multumesc pentru momentele minunate pe care le-am petrecut impreuna in acest an .

De asemena vreau sa va multumesc pentru aprecieri si incurajari care sunt pentru mine combustibil esential pentru urmatoarele articole.

A fost un an bun, spun a fost pentru ca mai este foarte putin din acest an, si usor, usor atentia noastra trebuie directionata catre anul ce vine, noul inceput, evident tinand cont de lectiile invatate in 2015.

Dar acesta nu este un articol pentru start-up sau business este o poveste pentru ca azi este o zi de poveste, este Craciunul si doresc sa fac un dar tuturor care citesc aceasta poveste.

Povestea are foarte multe invataturi si poate pentru multi dintre voi este cunoscuta dar fiecare ne mai ratacim pe drumul nostru antreprenorial si din pacate unii dintre noi nu ne mai schimbam. Dar am o veste buna ! Putem oricand sa alegem !

Viata traita cu scop este mai intensa,  autentica si naturala.

Dar hai sa trecem la povestea de Craciun a lui Charles Dickens din 1843. Chiar daca au trecut 172 ani este foarte actuala si in continuare produce efecte pozitive pentru cei care inteleg si aleg sa traiasca viata cu scop !

Ebenezer Scrooge, un om de afaceri foarte bogat dar cu o inima de gheata, zgarcit, avar care dispretuia sarbatorile si mai ales Craciunul este personajul principal al povestii lui Dickens. Scrooge este mereu preocupat de bani si nu cat de mult munceau angajatii sai sau de problemele lor, Scrooge plateste cat se poate de putin si pastreaza cat se poate de mult. Este ascuns si singuratic. Nimeni nu-l saluta pe strada, nimanui nu-i pasa de el, pentru ca nici lui nu-i pasa de nimeni. El duce  o viata siguratica, fara o contributie pentru o lume mai buna.

Aparent nu putem in mod logic sa acceptam ca putem invata ceva de la astfel de oameni, dar in aceasta poveste tocmai asta ne arata Scrooge, ca destinele noastre sunt determinate de deciziile noastre, iar vietile noastre ne sunt modelate de alegerile noastre.
In noapte de ajun spune povestea ca Scrooge este vizitat de spiritul defunctului Jacob Marley fostul sau partener de afaceri care il striga si ii spune:

” Am venit in seara aceasta ca sa te previn ca mai ai un prilej si o speranta de a scapa de soarta mea. Vei fi bantuit de trei duhuri – al trecutului, al prezentului si al viitorului, Adu-ti aminte ce s-a petrecut intre noi ! „

In cursul noptii, cele trei duhuri il viziteaza pe Scrooge ca sa-i arate trecutul, prezentul si viitorul. Multumita lor, el vede cum a devenit omul care este, cum arata viata sa in acel moment si ce se va intampla in cele din urma cu el si cu cei din jurul sau.

Este o experienta terifianta pentru Scrooge care il impresioneaza si cand se trezeste in ziua de Craciun realizeaza ca mai are inca timp sa-si modifice viitorul .  Nebun de bucurie alearga catre familia sa la masa festiva isi cere scuze ca a fost atat de orb si neghiob atata timp, mareste salariile angajatiilor, doneaza bani pentru cauze si familii nevoiase si isi traieste ultimele zile folosindu – si cu generozitate timpul si banii ca sa faca tot ce poate pentru ceilalti.

La sfarsitul naratiunii lui Dickens, obiectivul lui Scorooge nu mai sunt banii, ci oamenii. Il intereseaza situatia lor financiara si starea sanatatii lor. E fericit sa interactioneze cu altii, oferindu-si timpul si banii pentru a ajuta.

Considera ca banii sunt importanti pentru binele pe care il putem face cu ajutorul lor.

Transformare lui si mesajul sunt remarcabile chiar si zile noastre dupa 172 ani !

Craciun Natural, Autentic alaturi de cei dragi !

Ps: daca mai ai 4 minute uite si un video cu povestea:http://youtu.be/kpMdSuguHrE

Leave a Reply