60 Zile in Strada! Romania Incotro?

Salutare Dragilor,

 

Pentru cei ca nu ma stiu sau cu care m-am cunoscut recent, sunt Constantin am 37 de ani, sunt Antreprenor si imi doresc pentru familia mea și mediul de afaceri din România un progres în condiții democratice, fără corupți și corupție.

Am iesit in strada inca din noaptea in care Guvernul a aprobat in sedinta ” de noapte ” OUG 13.

In primele 30 zile impreuna cu familia si alti voluntari am sustinut protestatarii din Piata Victoriei cu vitamine, respectiv fructe (mere, banane).

De ce am facut asta ? Compasiunea și dragostea sunt molipsitoare, iar oamenii au nevoie doar de un cadru în care să le exprime !

Oamenii au venit in piata buni dar au plecat si mai buni !

 

Citeste toata povestea primelor 30 zile aici 

sau

Aici si o alta perspectiva 

 

Dupa 60 zile de la OUG 13 mediul de business din Romania a avut de suferit si efectele sunt pe termen lung.

Am sa relatez cateva aspecte din perspectiva mea de antreprenor, desi am stat in strada 60 zile, am studiat si lucrat in fiecare zi de la biroul mobil din Piata Victoriei.

Din punct de vedere business/economic schimbarea peste noapte a legilor organice prin ordonante de urgenta creaza un mediu de afaceri instabil, rece si propice pentru ” tunari ” si ” corupti ” ! Atentie la cele 10 Companii pe care le-a infiintat Primaria Capitalei.

Tocmai acest mediu rece si instabil face imposibil pentru un start-up sa creioneze un plan de afaceri pe termen mediu si lung !

Orice start-up are nevoie de o siguranta fiscala si legislativa.

Nu putem discuta de predictibilitate daca mediul de afaceri Romanesc este afectat in mod constant de Legi, OUG – uri, taxe si salarii incredibile pentru mediul Public.

Sa fie o actiune politica ? Se doreste cresterea increderii in actualul Guvern ? Cine o sustine ? Care sunt efectele economice ? Dar sociale ?

Sunt de acord sa crestem economic dar real cu performanta si responsabilitate ! Investii ??
Mediul Public = Consuma (Bani)
Mediul Privat = Produce (Bani)
In Mediul Privat cresterile salariale sunt mai lente dar sunt bazate pe criterii de compententa, performanta si rezultate !


In Mediul Public cresterile salariale se acorda pe criterii de incompetenta (nu conteaza ca aproape ai falimentat Posta Romana .. ajungi Ministru). Care ? Al ECONOMIEI ??


Efectele economice cele mai probabile: inflatie, cresteri de taxe, somaj. Unde? In Mediul PRIVAT (Mediul PRIVAT sustine cu ” bani ” Mediul Public).

Efecte sociale: angajatul din mediul privat se va frustra pentru ca un asistent functionar la primarie va incasa intre 3000 si 4000 ron pe luna. Si pe buna dreptate, el este mai competent decat cel de la primarie care este si AROGANT.

Daca nu o sa se sustina cu taxe mai mari pentru Mediul Privat, o sa asistam iar la taieri drastice de salarii !

 

Start-up Incontro ?

Orice start-up se poate reloca intr-o tara cu siguranta legislativa si economica.

Din ce in ce mai multi antreprenori se gandesc la posibilitatea sa relocheze firmele lor chiar si start-up – urile lor intr-o tara unde pot beneficia de o predictibilitate financiara si legislativa.

Atentie la aceasta migratie ! Asa s-a intamplat si cand au plecat romanii in Italia la munca. Acum peste 2 milioane de romani sunt plecati sa munceasca pentru alte companii din afara Romaniei.

Din acest motiv exista o criza de personal pe toate palierele de competenta din Romania !

Sa fim atenti si la antreprenoriat Dragi Guvernanti

Esti antreprenor ? Ai un IMM ? Eu sunt antreprenor si sunt foarte interesat de acest NOU Minister – Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ! Care sunt masurile, planul, obiectivele, programul pe termen mediu si lung si de catre cine sunt conduse ?
Afla cine este Ministrul pentru IMM – uri care tocmai a fost debarcat de la Economie ! Dl. Grindeanu sunteti sigur ? Mai faceti ceva modificari ? Vorbim de o tara nu de un IMM, desi un IMM este mai responsabil decat Guvernul pe care il conduceti ! (Un IMM nu si-a ales ce legi trebuie sa respecte)
Alexandru Petrescu are o bogată activitate profesională. El a fost președinte al PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al CA al CFR Călători. În plus, a activat în sectorul bancar din Marea Britanie.


Potrivit presei, Alexandru Petrescu ar fi încasat, în 2015, un bonus de performanţă de peste 130.000 de lei, în condiţiile în care Poşta Română a înregistrat în acelaşi an o pierdere de 7,4 milioane de euro ???? Acordarea bonusurilor trimestriale si anuale nu s-a efectuat pe baza unor indicatori de performanta, incalcandu- se prevederile Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, sustin inspectorii Curtii de Conturi, care recomanda operatorului postal sa recupereze acest prejudiciu.


Deci, ajuti Compania catre faliment si te recompensezi singur cu un bonus 🙂


Din punctul vostru de vedere este integru, competent, profesionist si potrivit pentru IMM – uri si Antreprenoriat, Dl. Alexandru Petrescu ?

 

Apropos, Nici pana in ziua de azi nu au site OFICIAL ??? Au creat un profil de Facebook ! Despre ce vorbim ? Exista voluntari antreprenori care, daca erau cointeresati, construiau chiar si gratuit un site pentru Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

 

Sunt cateva perspective dupa 60 zile in strada, care se implinesc chiar azi cand scriu acest articol !

Am mai invatat cateva lectii din aceasta experienta de 60 zile in strada:

1.Noi am fost complici la perpetuarea faptelor de Coruptie din Romania

Prin spagile pe care le-am dat la medic, politist, functionar public, profesorilor copiilor de la scoala (inclusiv micile cadouri) am ajutat la intretinerea Coruptiei ! Guvernantii nu sunt decat proiectia Societatii ! Asa ca avem de lucru ! La noi !

 

2.Daca nu ai ceva, creeaza

Ne lipsea mediul de comunicare asa ca am creat impreuna cu prietenii Piata Victoriei TV  un mediu de comunicare online al protestatarilor dar si de raportare al abuzurilor. Mai mult, ne implicam sa promovam evenimente civice !

 

3. Echipa

Ca in orice organizatie echipa este un element foarte important, haideti sa colaboram pentru societatea civila, sa ne implicam in activitati de voluntariat in orice directie, catre orice tema, lucrand in echipa vom fi mai eficienti si vom construi o societate civila sanatoasa ! Lasati orgoliile !

 

4. Perseverenta

Orice ai face ai nevoie de anduranta, perseverenta ! Motivatia este un combustibil volatil, explodeaza si te duce din inertie pana la un punct dar de acolo este exercitiul de perserverenta, anduranta care te duce la rezultatul final ! Antrenati-va perseverenta prin sport !

 

 

 

Cam atat dupa 60 zile in strada !

Consider ca trebuie sa trecem la actiuni concrete de monitorizare a cadrului legislativ, eventual sa identificam ONG – uri sau sa construim ONG – uri pe care sa le finantam (decat sa mai dam spaga, sau sa mai platim amenzi sau sa avem pierderi de profit datorate unor OUG-uri)  care sa tina loc de opozitie, pe care in acest moment nu o avem in parlament.

 

 

 

Leave a Reply