Romania, Coruptia si Slugile Istete

Salutare,

Romania se afla unde se afla acum: fara Prim-Ministru, Guvern, cu un curs valutar oscilant, cu o imagine de tara membra UE fara predictibilitate, iar din punct de vedere business/economic schimbarea peste noapte a legilor organice prin ordonanțe de urgență creează un mediu de afaceri instabil, rece și propice pentru „tunari” și „corupți” datorita Coruptiei care este prezenta la orice nivel.

 

Criza Politica

Romania trece printr-o criza politica destul vizibila atat la nivel European cat si la nivel National !

Suntem o tara membra UE care tocmai si-a concediat propiul Guvern printr-o motiune de cenzura, foarte netransparent explicata, cu un Presedinte de Partid – PSD care umbla prin sala si parea ca reconfirma  „lastminute”  „intelegerile” cu aservitii sai. O tara cu un raport de evaluare la Guvernului prezentat la Cex al PSD dupa care s-a decis retragerea sprijinului politic pentru Premierul Romaniei  intocmit de Darius Valcov, care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator si ministru de Finante.

Voi cum apreciati persoanele care ne conduc ? Acestia spuneau acum 1 luna ca este cel mai bun Guvern si cunoasteti voi restul ! Dar ca Ministrii vor sa-si retraga demisiile ? Mai mult, isi doresc acum sa se intoarca la munca pe aceleasi posturi ???? 

Oare raportul intocmit de domnul Valcov nu era adresat si lor, sau era doar o „dedicatie” de la Daddy pentru Fiul ratacitor si mai nou curajos care la majorat a incercat cu prietenul lui cel mai bun Pictoras sa-l dea afara din palat ?!

Evident ca  a fost o incercare esuata datorita vicleniei Imparatului Rosu care si-a cumparat usor, la ceas de noapte, argatii suferinzi de rahitism acut al valorilor si al integritatii. In compeletare la curtea Imparatului Rosu se afla seful bufonilor Halter de la RCC imbracat in roba rosie care face scamatorii si flic-flac-uri constitutionale care il incanta si amuza pe Imparat dar si mai mult pe fosta Regina 🙂

 Observ, ca cetatean, ca avem o constanta puternica si dinamica in societatea noastra, adaptabila in orice situatie sau criza si la orice nivel si ea se numeste: Coruptie.

Noi cetatenii am participat la acest fenomen strecurat de Palatul Rosu in ultimii 27 ani. Au reusit sa induca acest fenomen prin repetitie, repetitie, repetitie, prin media amanetata politic dar si cu slabiciunea societatii, care este un rezultat al lipsei de educatiei premature (7 ani de acasa) neorientata catre valori reale.

Si eu am dat spaga

Prin șpăgile pe care le-am dat la medic, polițist, funcționar public, am ajutat la întreținerea corupției ! Guvernanții nu sunt decât proiecția societății ! Așa că avem de lucru ! La noi ! 

De mai multi ani prefer sa platesc amenda si sa nu ma mai „inteleg ” cu nimeni ! Ne costa mai mult pe termen scurt dar pe termen lung o sa curatam societatea de aceasta epidemie.

Coruptia exista si la nivel macro

In 2016 DNA a a sechestrat bunuri si bani in valoare de peste 660 milioane Euro si a deschis procese impotriva a 1300 de functionari publici.

Printre acestia ministrii, adjuncti si manageri de companii de stat. Un domeniu care este atins in mod frecvent de fapte de coruptie.

 

Kovesi: „Investigatiile noastre arata ca cel mai mare nivel al mitei se regaseste la achizitiile publice din domeniul sanatatii, acestea situandu-se intre 10 si 15% din valoarea contractului”

 

Dar exista des cazuri de coruptie si in cazul companiilor internationale.

„Companiile resimt peste tot in lume coruptia, in circumstante diferite, iar aici am auzit des in discutii cu actionarii, ca atunci cand un contract este aproape finalizat, li se cer sume aditionale de bani, iar desigur acest lucru este ceva ce sperie total un potential investitor.”

Pana acum sefa DNA a criticat faptul ca persoanele condamnate de coruptie pot ocupa functii publice.

Impotriva acestora si a coruptiei din tara au protestat in februarie sute de mii de romani. O parte dintre acestia sunt inca in Piata Victoriei si astazi.

VIDEO

Leave a Reply